Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Walldia Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Åsa IF 22 16 3 3 51
2 Andersbergs IK 22 13 3 6 42
3 Galtabäcks BK 22 11 3 8 36
4 Derome/Åskloster 22 10 5 7 35
5 IF Norvalla 22 11 2 9 35
6 Genevad/Veinge IF 22 11 2 9 35
7 Väröbacka GIF 22 10 4 8 34
8 BK Walldia 22 9 5 8 32
9 Löftadalens IF 22 9 5 8 32
10 IF Böljan 22 9 4 9 31
11 Annebergs IF 22 2 3 17 9
12 Hasslövs IS 22 1 1 20 4

Match

BK Walldia

1 - 1
Wallevi
3 juni 2016
19:00

Väröbacka GIF

Referat

Referat: BK Walldia - Väröbacka GIF

BKW trupp:

Vispen, Kenan, Agnvall, Egzon, Ante, Emil G, Bujar, Petter Arlind, Besart, Green

BPB. Manne, Benneth, Morteza, Jonte


Walldia har inte "gått så bra " på sistone. Det har varit svårt att få igång den vanligtvis så vägvinnande passningsfotbollen som vi skämt bort supportrarna med.
Orsakerna till det kan vara många. Det behövs så lite för att ett maskineri ska börja "hacka" och inte gå rent.
I många matcher har vi varit överlägsna spelmässigt och också gjort en hel del mål. Motståndarna har väl delvis lärt sig hur man stoppar Walldia men det beror nog mest på oss själva. Arbetar man inte kollektivt samstämmigt över hela banan så blir resultatet därefter. Gör alla inte precis allt så syns det oftast i slutresultatet. Sen har vi haft svårt att få dit bollarna när vi väl fått chanserna och då blir det aldrig något andrum för laget när man hela tiden får jaga.
Sen har vi haft oflyt också, som i matchen mot Andersberg där vi lika väl kunde stått som segrare trots att vi förlorar med 3-0.

Väröbacka är ett typiskt Nordhallandslag , lever mycket på hårt arbete men som inte är så bra framåt.

Walldias uppställning döljer inga överraskningar utom att Kenan går in på högerbacken nu när han är tillbaka efter sin fingerskada.
Inledningsvis händer det inte så mycket utan lagen känner lite på varandra i den tryckande värmen över ett i stort sett vindstilla Wallevi. Väröbacka får den första chansen när ett inspel från höger letar sig in till en anlöpande vittröja som i bra läge slår hål i luften till Vispens stora lycka. Walldia har svårt inledningsvis att få till några längre anfall. Bollen kommer snabbt tillbaka till Walldias bakre regioner när den väl spelats upp. Men efter en knapp kvart börjar det likna nåt sett med Walldiaögon. Efter en del kombinationer når bollen Bujar som avslutar i snäv vinkel rakt på gästernas målis Jonathan Larsson.
Det fortsätter att hacka i Walldias uppspelsfaser. Man försöker ”trilla” boll sinsemellan men när det kommer till avgörande boll blir den ofta för lång eller för kort.
I 23:e min får Värö en frispark i bra läge på vänsterkanten som slås bra in framför Walldiamålet och som skarvnickas precis utanför. Walldia svarar upp mot det i anfallet efter då Bujar hittar brorsan som avslutar med ett tamt skott som inte bereder Larsson i gästkassen några besvär.
I detta skedet av matchen svänger det en del och man byter chanser med varandra. Efter Besarts avslut kontrar gästerna och kommer igenom Walldiaförsvaret till vänster där Vispen tvingas till en bra närparad, bästa chansen i matchen så långt. Walldia fortsätter att ha problem i speluppbyggnaden och skapar inte speciellt mycket framåt, mest halvchanser. Istället bjuds gästerna på ett jätteläge när en Walldiaspelare inte ser en motståndare i ”dolda vinkeln” utan spelar en av dessa farliga diagonalbollar som blir bjudningar då de inte når rätt adress eller bollbanan bryts. I detta läget får Väröspelare i stort sett ett friläge där Vispen går ut några steg och har tur att Väröspelaren inte träffar målet och förbannar sin miss högt och ljudligt.
Varken Walldia eller Väröbacka skapar något direkt i första halvlek som kännetecknas för dåligt spel helt enkelt .

Under pausvilan undrar tränare Besart var attityden och engagemanget finns. Ingen svarar på den berättigade frågan. Gästerna vinner på tok för mycket andrabollar för att det ska bli ett godkänt betyg på insatsen i första halvan.
Andra halvlek ska bli något bättre från Walldias sida.
I 53:e min avancerar Kenan på högerkanten och hittar Petter centralt som inte hade krutet torrt tyvärr utan avslutet blir väldigt tamt. Egzon som varit mycket bra centralt i backlinjen börjar nu känna av sina ljumskar och signalerar för byte så fort som möjligt. Manne har värmt upp och inträder i backlinjens mitt bredvid Agnvall.
Det är nu mycket kamp och inget skönspel att ”skriva hem om”. I brist på spelvägar börjar även Walldia prova på en del långbollar. En sådan från Agnvall är väldigt nära att ge ett bra resultat då Besart satsar på en cykelspark inne i straffområdet smiter precis utanför stolpen till vänster om Jonathan Larsson.
Matchen är fortsatt tråkig och det är inte mycket publiken bjuds på om man undantar att det är en helt gudomlig kväll vädermässigt. Med 10 ordinarie minuter kvar går Manne ut och en del justeringar får göras när Bennet går in på högerbacken, Besart backar ner 2 steg och Kenan går upp i offensiv position.
Det känns som matchen kan sluta 0-0 eftersom det inte skymtar några presumtiva matchvinnare på planen för tillfället. Men de sista minuterna ska bli dramatiska. En boll i 82:a minuten slås upp av Väröförsvaret och går ut mot sidlinjen ”bollen är ute” skriks det från åsyna vittnen som står upp men linjemannen reagerar inte utan bollen når Värös Anders Larsson som viker inåt planen i stort sett oattackerad och Walldiaförsvaret verka lite fastfrusna p.g.a av den uteblivna vinkningen. Larsson satsar på ett lågt vänsterskott mot Vispens vänstergavel, Vispen når bollen men orkar inte hålla den utan den rullar in i burgaveln. Vilt jubel hos gästerna och Walldianerna undrar varför det inte vinkades för inkast.
0-1 med 8 ordinarie minuter kvar. Inte mycket som talade för Walldiapoäng i detta läget. Walldianerna gav sig dock inte utan med tanken att nu är det inget att förlora, full fart framåt anbefalls. Långe Jonte Nilsson hade också kommit in och en trött Arlind gått ut. Jonte placerades offensivt med uppgift att skarva bollar vidare med skallen.
Nu helt plötsligt börjar Walldia hitta lite ytor och chanser skapas. Men klockan tickar. Vi är inne på övertid 92 minuter. Nu är goda råd dyra. Ante som har ett bra klipp i vänsterdojan får bollen på egen planhalva och Green löper på djupet till höger. Bollen är helt perfekt, Green får den med sig i steget och har tid att sikta och avslutet är perfekt, lågt –hårt- utom räckhåll för Larsson i Värömålet. 1-1 på övertid. Väröspelarna hänger med huvudet, tungt att släppa en ledning på övertid. Det kunde till och med blivit förlust, Green får en likadan boll till som skär igenom ett panikslaget Väröförsvar, Men man har turen med sig här då bollen studsar upp i skottögonblicket och bollen smiter utanför.
Väröbruk håller alltså på att förlora alla poängen inom loppet av ett par minuter, ” man ska aldrig ropa hej… innan domaren blåst av” kan vi väl konstatera.

Sammanfattning:

1-1 är ett rättvist resultat i en dålig match. Alla i Walldia kan bättre men framför allt måste alla upp ett snäpp i både utförande och engageman när Genevad/Veinge väntar på torsdag.
Bästa Walldianer idag tycker jag är Egzon så länge han var med likaså Agnvall och Ante är bra, Kenan högerback med i stort sett inga misstag alls. Emil G hämmas av sitt knäproblem men det ska förhoppningsvis bli bättre. Vispen gör vad han kan och gör några viktiga ingripande, övriga kan förhoppningsvis bättre.


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Johan Green 1 1 0 0 0 2
Andreas Martinsson 1 0 1 0 0 2
Arlind Halimi 1 0 0 0 0 1
Benneth Karlsson 1 0 0 0 0 1
Besart Mazreku 1 0 0 0 0 1
Bujar Mazreku 1 0 0 0 0 1
Egzon Behramaj 1 0 0 0 0 1
Johan Agnvall 1 0 0 0 0 1
Jonas Nilsson 1 0 0 0 0 1
Kenan Ramadani 1 0 0 0 0 1
Morteza Tadjik 1 0 0 0 0 1
Petter Gustafsson 1 0 0 0 0 1
Emil Gustafsson 1 0 0 1 0 0
Manfred Walldèn 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Nilsson 1 0 0 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 10 sep 2016, 14:00 Väröbacka GIF - BK Walldia 3 - 0